Total Pageviews

Friday, November 11, 2016

AMARAN !! Jika Anda Mempunyai 8 Gejala Ini, Badan Anda Cuba Memberitahu Sesuatu Yang Penting !!AMARAN – Jika Anda Mempunyai 8 Gejala Ini, Badan Anda Cuba Memberitahu Sesuatu Yang Penting !! Pada masa kini kerana ia adalah sesuatu yang popular menjadi alah kepada makanan tertentu. Orang yang biasanya tidak toleran laktosa atau gluten. Walaupun ramaiorang akan hanya “roll” mata mereka apabila mereka mendengar tentang perkara ini, gluten sebenarnya boleh menyebabkan masalah yang serius. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa sikap tidak bertoleransi gluten bukanlah sebenarnya untuk Alergi tetapi tanda-tanda bahawa terdapat masalah dengan asid gastrik.Migrain yang kronik

Sakit kepala adalah biasa dalam orang-orang yang peka terhadap gluten.Biasanya berlaku 30-60 minit selepas makan.


Gatal-gatal kulit

Jika ada masalah dengan penghadaman, ia kadang-kadang boleh nyata dirinya dalam gatal-gatal, eczema, kulit yang kering atau Rengsa.

Fibromyalgia

Penyakit ini adalah juga dikenali sebagai penyakit tisu lembut sendi dan sakit otot, tendon dan ligamen. Ia biasanya memberi kesan kepada perempuan.

Asid folik diperlukan

Gejala-gejala asid folik adalah pedih ulu hati, berasa kembung, atau semata-mata tidak merasa baik selepas mengambil produk tenusu.

Keletihan yang kronik

Jika anda biasanya tidur kira-kira 8-9 jam setiap malam dan bangun letih, maka, anda perlu memberi perhatian kepada diet anda.

Perubahan mood

Orang dengan sikap tidak bertoleransi gluten sering merasa kebimbangan atau keseronokan tanpa sebab. Mereka juga boleh menjadi lebih tertekan dan cepat marah.

Stomachache

Ini adalah isyarat paling jelas yang badan anda boleh menghantar. Jika anda tidak makan dengan baik atau anda tidak boleh berdiri sebahagian daripada makanan, perut akan “mengadu” atau anda akan berasa sakit.

Pening

Ramai orang yang peka terhadap gluten berasa pening selepas makan, rasa sama kehilangan keseimbangan.

Sendi

Radang, bengkak dan sakit di sendi jari, pinggang atau lutut boleh menunjukkan sikap tidak bertoleransi terhadap gluten.
Bilakah ia adalah mengenai kanak-kanak:
Kanak-kanak yang tidak membesar dengan betul, yang kurang tumpuan, gangguan defisit perhatian, kebimbangan, kekurangan vitamin.LIKE SHARE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!